WMO vervoer op maat

 

 Wmo vervoer op maat

 

Voor wie is het Wmo-vervoer op maat?

Het Wmo-vervoer op maat is bedoeld voor inwoners van de Oosterschelderegio (m.u.v. Schouwen-Duiveland en Borsele) die (nog) niet voor het gewone Wmo-vervoer in aanmerking komen, maar wel problemen hebben met reizen. Als u zich hierin herkent, dan kunt u een aanvraag indienen voor ‘Wmo-vervoer op maat' bij uw gemeente. Voor dit vervoer is een indicatie nodig, net als voor het gewone Wmo-vervoer. Wanneer de gemeente positief beschikt over uw aanvraag, kunt ook u van de Regiotaxi-Oosterschelde gebruik maken tegen een aangepast tarief.

 

Hoe werkt dit Wmo-vervoer op maat?

Het Wmo-vervoer op maat werkt in grote lijnen net als het gewone Wmo-vervoer. Via het servicenummer van de Regiotaxi of via de website kunt u minimaal één uur van te voren een rit boeken. Voor boeken via de website geldt dat u uw rit voor de volgende dag tot uiterlijk 22:00 uur van de voorgaande dag kunt boeken. Reizen met de Regiotaxi is mogelijk tussen 7.00 en 23.00 uur binnen de hele Oosterschelderegio en buiten de regio naar het busstation van Oude Tonge en de NS-stations van Vlissingen, Middelburg en Bergen op Zoom (met een maximum van 30 kilometer per rit).

 

Wat kost Wmo-vervoer op maat?

Om gebruik te kunnen maken van de Regiotaxi voor Wmo-vervoer op maat heeft u een vervoerspas nodig van uw gemeente. De gemeente brengt u hiervoor € 10,- aan administratiekosten in rekening. De vervoerspas wordt na betaling van de administratiekosten binnen 10 werkdagen naar het opgegeven adres toegezonden. Deze pas is een jaar geldig en is niet overdraagbaar aan anderen.

Voor een rit betaalt u een basistarief van € 2,10 en verder € 0,40 per afgelegde kilometer. Per jaar mag u met deze pas maximaal 1000 kilometer reizen.

 

Wat moet u verder nog weten?

Wmo-vervoer op maat betreft een proef. De komende twee jaar wordt onder meer gekeken of het Wmo-vervoer op maat voldoet aan de vraag en wat de kosten zijn voor alle betrokkenen.  Om dit na te kunnen gaan, worden alle gemaakte ritten centraal geregistreerd. Daarbij wordt uw privacy gewaarborgd. Na twee jaar wordt besloten of de proef een vervolg krijgt en op welke manier. Omdat het om een proefproject gaat, is het mogelijk dat tarieven en ‘spelregels' tussentijds wijzigen.

Aan dit proefproject doen alle gemeenten in de Oosterschelderegio mee, met uitzondering van de gemeente Schouwen-Duiveland en Borsele. In deze gemeenten kan men geen aanvraag doen voor Wmo-vervoer op maat, omdat hier gelijktijdig andere initiatieven lopen op het gebied van het Wmo-vervoer. In de avonduren reizen met de Regiotaxi -Oosterschelde kan wel op Schouwen-Duiveland en Borsele.

Verder gelden er een aantal algemene regels voor het reizen met de Regiotaxi, bedoeld om de veiligheid en het reiscomfort van u en uw medereizigers te garanderen. Klik hier voor een overzicht van de algemene regels.  Deze zijn onverminderd van toepassing op het Wmo-vervoer op maat.

Reserveer een Regiotaxi via: 0113-74 50 50

Via het internet reserveren: Naar online reserveren