Nieuws (Corona)

Start nieuwe vervoerder doelgroepenvervoer op De Bevelanden

 

Vanaf zondag 1 augustus a.s. gaat taxibedrijf Citax Tiel B.V. in opdracht van het Samenwerkingsverband Welzijnszorg Oosterschelderegio (SWVO) het doelgroepenvervoer vanuit en naar de Bevelanden verzorgen. Het gaat daarbij om het vervoer van mensen met een Wmo-indicatie, het leerlingenvervoer, vervoer in het kader van de Jeugdwet en Haltetaxi vervoer. Citax neemt daarmee het stokje over van Connexxion, die het vervoer het afgelopen 1,5 jaar in overbrugging heeft uitgevoerd. Citax rijdt op dit moment ook al het doelgroepenvervoer in de regio Zeeuws-Vlaanderen en is dus bekend met de Zeeuwse situatie.

 

Voor de uitvoering van het contract heeft Citax nieuwe voertuigen aangeschaft, herkenbaar aan het logo van de Regiotaxi Oosterschelde. Anders dan de nieuwe voertuigen verandert er voor de gebruikers weinig. De spelregels zijn niet gewijzigd en de aanmelding en aansturing van het vervoer vindt nog steeds plaats vanuit de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland. Citax heeft ook veel van de huidige chauffeurs kunnen aannemen, waardoor de klanten dus vertrouwde gezichten gaan zien.

 

 

Vanaf 25 juni 2021 gelden vanwege het coronavirus de volgende regels voor de Regiotaxi Oosterschelde. De regels zijn opgesteld op basis van de adviezen van het OMT, RIVM en GGD.

 

Voor uw eigen veiligheid, de veiligheid van de chauffeur en van uw medereizigers, wordt het verplicht om een medisch mondkapje te dragen. Een medisch mondkapje type II of IIR kunt u bij de apotheek of via internet verkrijgen. Zonder een dergelijk mondkapje kunt u worden geweigerd.

 

Overige bijzonderheden:

  • In de taxi worden minder klanten tegelijk vervoerd;
  • De gemeentelijke vervoerscentrale  kan u vragen uw reistijden aan te passen  i.v.m. het aantal beschikbare voertuigen en chauffeurs. Zeker wanneer er sprake is van indicaties zoals “voorin” of “geen taxibus” bijvoorbeeld.
  • Kamer – kamer begeleiding is niet toegestaan. Chauffeurs mogen niet naar binnen bij de reiziger of op de bestemming.
  • U mag niet reizen als u corona-gerelateerde klachten heeft;
  • De taxi van 7 uur ’s ochtends tot 11 uur ’s avonds;
  • U dient uw taxirit minimaal 2 uur van tevoren te bestellen en voor medische afspraken en vaccinatie graag nog eerder. 

 

 Als u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met de Gemeentelijke Vervoerscentrale Zeeland via telefoonnummer (088) 235 80 50.